Gıybet odur ki, gıybet edilen adam hazır olsaydı ve işitseydi, kerahet edip darılacaktı. Eğer doğru dese, zaten gıybettir. Eğer yalan dese, hem gıybet, hem iftiradır; iki katlı çirkin bir günahtır.

Sabah Namazını Kılan Allah'ın Garantisindedir

0

Posted by fallinlove | Posted in | Posted on 14:14

   Sabah namazı, günün ilk imtihanı, ilk ibadetidir.Dolayısıyla güne iyi başlayıp ilk imtihanı başarmalıyız ki, diğer imtihan ve tehlikelere karşı daha güçlü ve donanımlı olalım.
   Nitekim Peygaber Efendimiz (s.a.v.), ''Kim sabah namazını kılarsa, Allah'ın garantisi altındadır'' (Kütüb-i Sitte, c.17, s.541) buyurarak bu gerçeği belirtmiyor mu?Sabah namazını kılarak, güne ''Allah'ın garantisi'' altında başlayan bir mü'nim,, artık ertesi güne karşılaşacağı mücadele ve tehlikelerde büyük bir güven ve güç sahibidir.
   Rabbimiz sabah namazı hakkında şöyle buyurur:
   ''Güneşin zevalinden (öğle vaktinde batıya kaymasından) gecenin karanlığa kadar (belli vakitlerde ) namazlarını doğdoğru kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü Sabah namazı şahitlidir" (İsra 78)
   Görüldüğü gibi dört vakti bir anda zikreden Rabbimiz, önemine binaen sabah namazını ayrıca emretmiş. Çünkü onun şahitleri, gece ve gündüz melekleridir. Rivayete göre, bu melekler sabah namazında imamın arkasında birleşirler. Sonra gündüz melekleri kalır, gece melekleri semaya yükselirler. Ahirette bu meleklerin bize şahitlik etmesini istemez miyiz?

Comments (0)

Yorum Gönder